Παραδοσιακά παξιμάδια

Προϊόντα Άρτου

Όλη η δόξα της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης βρίσκεται στα απλά, προϊόντα άρτου και τα χωριάτικα παξιμάδια. Το κριθάρι, αρχαιοελληνικό δημητριακό, είναι ακόμα το πιο δημοφιλές υλικό για την παρασκευή τους. Το σκληρό σιτάρι, η σίκαλη και σε μερικές περιοχές (από τις πιο διάσημες είναι η Κρήτη) το προζύμι από ρεβίθια και ρεβιθάλευρο είναι οι προτιμώμενες πρώτες ύλες. Τα παξιμάδια έχουν διάφορες χρήσεις και πολλά θρεπτικά συστατικά. Αλλά ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αυτά τα γνωστά από την αρχαία εποχή διπλοψημένα αρτοσκευάσματα είναι από τα πιο υγιεινά γρήγορα φαγητά της Μεσογείου, που εύκολα μπορεί να γίνουν η βάση για μια σαλάτα ή για πιο χορταστική σούπα μέσα στο μπολ.


προϊόντα (0) - σελίδα 1 / 0
ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΕΛΙΑΣ