Βότανα

Βότανα

Ελληνικά ΒόταναΕίμαστε περήφανοι που ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, είμαστε χαρούμενοι για το κλίμα μας, τον ήλιο, τη θάλασσα, τα φρούτα μας και τα λαχανικά μας που βρίσκονται σε αφθονία! Άλλος ένας θησαυρός της ελληνικής γης, που για κάποιους είναι ανεξερεύνητος, είναι τα βότανα και τα αρωματικά φυτά. Από τα αρχαία χρόνια τα βότανα χρησιμοποιούνται ως αφεψήματα ή και μέσα στο φαγητό, και πέρα από την υπέροχη γεύση και το άρωμά τους, είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Τα βότανα, ενισχύουν την ζωτικότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος και επεμβαίνουν καταλυτικά, τόσο σε καταστολή, όσο και σε πρόληψη διαφόρων παθήσεων. Οι παραδόσεις, μας προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις γύρω από την χρήση και την επεξεργασία των βοτάνων. Σήμερα αυτές οι παραδόσεις έχουν αποκτήσει επιστημονική βάση και αποτελούν πολύτιμο εργαλείο στην ολιστική ιατρική.
Προσοχή. Δοκιμάστε τα βότανα μας αλλά σε κάθε περίπτωση ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, κανένα βότανο δεν αντικαθιστά συνταγή γιατρού.


ΑΚΟΡΟΣ ΚΑΛΑΜΟΣ

Πληροφορίες Προϊόντος

CRETAN HERBS
Κατηγορία : ΒΟΤΑΝΑ

Διεγείρει τη λειτουργία του ήπατος και της χολής. Είναι εξαιρετικό τονωτικό για τον γαστρεντερικό σωλήνα. Χρησιμοποιείται σε όλα τα είδη δυσπεψίας, γαστρίτιδα και στα γαστρικά έλκη. 20γρ.

€2.53



Επιπλέον Πληροφορίες

ΑΚΟΡΟΣ ΚΑΛΑΜΟΣ (Acorus Calamus)
Ο κάλαμος ο αρωματικός χαίρει μακραίωνης φήμης ως τονωτικό και διεγερτικό βότανο.
Το ρίζωμά του είναι πολύτιμο γιατρικό για την πέψη και είναι τονωτικό του νευρικού συστήματος.
Είναι φυτό πολυετές, υδρόφιλο, με άρωμα μανταρινιού που φτάνει σε ύψος τα 1,25 μέτρα. Έχει φύλλα μακρά, σωληνοειδή στη βάση τους και λογχοειδή στο πάνω τους μέρος και στέλεχος με τρεις γωνίες. Το καλοκαίρι βγάζει ένα μοναχικό στάχυ με μικρά δυσδιάκριτα πρασινοκίτρινα σκούρα άνθη σε πλάγια μασούρια και μάκρος ενός δακτύλου, που δεν ωριμάζουν. Η ρίζα του είναι παχιά και έρπουσα.
Διαβάστε περισσότερα:
Από την αρχαιότητα, το αναφέρουν ο Θεόφραστος, ο Διοσκουρίδης και ο Πλίνιος. Χρησιμοποιούσαν το καλάμι αυτό για την παρασκευή του «Ακορίτη Οίνου», που ήταν γνωστός από εκείνα τα χρόνια για τις τονωτικές και διεγερτικές του ιδιότητες. Επίσης το χρησιμοποιούσαν οι αθλητές για να δυναμώσουν και να θρέψουν τους μυς τους. Ο Διοσκουρίδης αναφέρει τον Άκορο Κάλαμο για την θεραπεία της Αλωπεκίας.
Θεραπευτικές ιδιότητες και ενδείξεις:

Το βότανο δρα ως άφυσο, μαλακτικό και αντισπασμωδικό. Συνδυάζει τις μαλακτικές ιδιότητες του γλισχράματος με την άφυση δράση του πτητικού ελαίου και τη διεγερτική δράση των πικρών στοιχείων. Διεγείρει τη λειτουργία του ήπατος και της χολής.
Είναι εξαιρετικό τονωτικό για τον γαστρεντερικό σωλήνα. Χρησιμοποιείται σε όλα τα είδη δυσπεψίας, γαστρίτιδα και στα γαστρικά έλκη. Δραστικές ουσίες: Ταννίνη, ασαρόνη (αντιβιοτικό), σακχαρόζη, μηλικό οξύ, πυριτικό νάτριο, ακορίνη, καλαμίνη, χολίνη, μεθυλαμίνη.
Κάνει καλό σε όλες τις νευρικές καταστάσεις, όπως πονοκέφαλος, υποχονδρία, δυσεντερία και χρόνια καταρροή. Διεγείρει την μειωμένη όρεξη και δρα θετικά σε περιπτώσεις εξάντλησης και αδυναμίας που οφείλονται σε πρόβλημα του πεπτικού συστήματος.
Πώς χρησιμοποιείται
• Αφέψημα: Σε ξινίλες, αεροφαγία, αρθριτικά και ρευματισμούς βράζετε 50 γρ. σε ένα λίτρο νερό για 3 λεπτά. Το αφήνετε για 15 λεπτά και το πίνετε μόνο πρωί και μεσημέρι, γιατί το βράδυ προκαλεί άφθονη διούρηση.
• Χολαγωγικό: Βράζετε 3 κουταλιές ψιλοκομμένες ρίζες σε 1 λίτρο νερό μέχρι να μείνει το 1/3. Το σουρώνετε και πίνετε ένα φλιτζάνι το πρωί κι ένα το βράδυ, για 10 ημέρες. Κάθε μέρα φτιάχνετε καινούριο γιατί μυρίζει αν μείνει.
• Σαν βάμμα: (20-30 στ.) δύο φορές την ημέρα κατά της αναιμίας για τα αέρια και σαν μικροβιοκτόνο σε τυφοπαρατυφικές λοιμώξεις και για επάλειψη ούλων σε ουλίτιδες.
• Σαν κατάπλασμα: Με οινόπνευμα και ψιλοκομμένο σκόρδο καταπραΰνει τους πόνους των ρευματικών και αρθριτικών και τους πόνους από διαστρέμματα.
• Στην Τουρκία μασάνε τη ρίζα ωμή για τον βήχα και στην Αφρική για την ουλίτιδα.
• Για τη διακοπή του γάλακτος σε θηλάζουσες
Στην Περσία και τις αραβικές χώρες χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό.