Βότανα

Βότανα

Ελληνικά ΒόταναΕίμαστε περήφανοι που ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, είμαστε χαρούμενοι για το κλίμα μας, τον ήλιο, τη θάλασσα, τα φρούτα μας και τα λαχανικά μας που βρίσκονται σε αφθονία! Άλλος ένας θησαυρός της ελληνικής γης, που για κάποιους είναι ανεξερεύνητος, είναι τα βότανα και τα αρωματικά φυτά. Από τα αρχαία χρόνια τα βότανα χρησιμοποιούνται ως αφεψήματα ή και μέσα στο φαγητό, και πέρα από την υπέροχη γεύση και το άρωμά τους, είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Τα βότανα, ενισχύουν την ζωτικότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος και επεμβαίνουν καταλυτικά, τόσο σε καταστολή, όσο και σε πρόληψη διαφόρων παθήσεων. Οι παραδόσεις, μας προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις γύρω από την χρήση και την επεξεργασία των βοτάνων. Σήμερα αυτές οι παραδόσεις έχουν αποκτήσει επιστημονική βάση και αποτελούν πολύτιμο εργαλείο στην ολιστική ιατρική.
Προσοχή. Δοκιμάστε τα βότανα μας αλλά σε κάθε περίπτωση ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, κανένα βότανο δεν αντικαθιστά συνταγή γιατρού.


ΑΛΘΑΙΑ ΒΙΟ

Πληροφορίες Προϊόντος

Βιολογικό ΠροϊόνCRETAN HERBS
Κατηγορία : ΒΟΤΑΝΑ

Τα φύλλα και τα άνθη της Αλθαίας μπορεί να χρησιμοποιηθούν για προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος μια και ανακουφίζουν διαταραχές των βρόγχων όπως βρογχίτιδα και ερεθιστικό βήχα. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. 45γρ.

€4.27



Επιπλέον Πληροφορίες

Αλθαία η φαρμακευτική - Θα σας κόψει τον βήχα…

Η λατινική ονομασία της Αλθαίας είναι Althaea officinalis και στη χώρα μας την συναντούμε και με τα ονόματα δενδρομολόχα ή νερομολόχα. Η Αλθαία είναι το καταλληλότερο βότανο για έντονο βήχα, λαρυγγίτιδα και λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Το βοτανικό όνομα της μολόχας προέρχεται από την ελληνική λέξη άλθω που σημαίνει «θεραπεύω» και χρησιμοποιείται από την εποχή της αρχαίας Αιγύπτου. Τα τμήματα του φυτού που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες είναι η ρίζα και τα φύλλα.

Η συλλογή των φύλλων γίνεται το καλοκαίρι και η ρίζα εξάγεται στα τέλη του Φθινοπώρου.

Οι ιδιότητες της ρίζας είναι μαλακτικές, διουρητικές, επουλωτικές, ενώ τα φύλλα έχουν και αποχρεμπτικές ιδιότητες.
Είναι φυτό πολύ κοινό στην Ελλάδα. Tο συναντάμε σε παραθαλάσσια και σε υγρά μέρη. Φτάνει σε ύψος έως και 2μ. Τα φύλλα της είναι οδοντωτά ωοειδή και τα άνθη της μεγάλα και λευκορόδινα. Στο φυτό περιέχεται μια βλεννώδη ουσία με μαλακτικές, καταπραϋντικές και αντιβηχικές ιδιότητες.
Οι αρχαίοι Έλληνες τη χρησιμοποιούσαν τόσο ως φάρμακο όσο και ως διακοσμητικό.
Αλθαία η άκακη, θα την ονομάσω εγώ, γιατί δεν έχει παρενέργειες αυτό το φυτό. Είναι ΑΤΟΞΙΚΗ. Οι γιατροί της αρχαιότητας, Διοσκουρίδης, Ιπποκράτης, Γαληνός την ήξεραν από τότε. Πανέμορφο φυτό. Τα πρώτα ελιξήρια των κομπογγιανητών γιατρών είχαν σιρόπι Αλθαίας. Ήξεραν σίγουρα ότι μόνο καλό θα κάνει στους ασθενείς. Παιδιά στην ηλικία της αλλαγή των νεογιλών δοντιών τους μπορούν να μασούν ξερή ρίζα Αλθαίας για να βγάλουν γερά δόντια.
Είναι μαλακτική γιατί καταπραΰνει την λαρυγγίτιδα, τις φλεγμονές των εντέρων, την φαρυγγίτιδα, την στοματίτιδα και τις πέτρες του ουροποιητικού συστήματος. Είναι επίσης πολύ καλή στην καταπολέμηση της βρογχίτιδα, την στηθάγχη και κατά του κοινού κρυολογήματος. Καταπολεμά τις ουλίτιδες και ωριμάζει τους καλογήρους.(αποστήματα).
Εξωτερικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κατάπλασμα σε κιρσώδεις φλέβες και έλκη, σε αποστήματα και δοθιήνες
Το φυτό περιέχει συστατικά, όπως το άμυλο, η βεταϊνη, η ασπαραγίνη, η φυτική κόλλα και η πηκτίνη, που βοηθούν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει πολλές παθήσεις, αλλά και να καταπολεμήσει δυσάρεστα συμπτώματά τους, όπως είναι η δυσκοιλιότητα.
Τρόποι χρήσης:
Σαν αφέψημα. Βάζουμε ένα κουταλάκι ξερά φύλλα ή άνθη σε ένα φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε λίγο μέλι και πίνουμε τρία ποτήρια για βήχα και κρυολόγημα.
Αν έχουμε μώλωπες και πόνους μυών και τενόντων βράζουμε ρίζα Αλθαίας και κάνουμε ζεστές τοπικές επαλείψεις. Βράζουμε 10 ποτήρια νερό και 100 γραμμάρια ρίζας Αλθαίας μέχρι να μείνουν έξι ποτήρια. Το στραγγίζουμε και κάνουμε επαλείψεις ζεστές στο πονεμένο σημείο.