Λαχανικά

Λαχανικά

Η Ελλάδα με το υπέροχο κλίμα παράγει μοναδικά λαχανικά. Η Ελλάδα είναι ο κήπος της Ευρώπης, με τα λαχανικά και τα φρούτα να αποτελούν τις μεγαλύτερες εξαγωγές της. Μικρές οικοτεχνίες τυποποιούν τα προϊόντα αυτά σε καλόγουστες συσκευασίες ώστε να τα απολαμβάνουμε καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Θα πρέπει να τα περιλάβουμε στην καθημερινή μας διατροφή βασιζόμενοι πάντα στο πρότυπο της «Μεσογειακής Διατροφής».


ΛΙΑΣΤΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Πληροφορίες Προϊόντος


Κατηγορία : ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ένα μοναδικό προϊόν της Σαντορίνης. Η γεύση του είναι γλυκιά και έντονη. Εμφανίστηκε στο νησί στα τέλη του 19ου αιώνα. Εξαιρετικό ορεκτικό, ιδανικός μεζές για ούζο ή τσίπουρο. Αποτελεί το μυστικό σε πρωτότυπες σάλτσες, σαλάτες και άλλες συνταγές. Ντομάτα, ελαιόλαδο, ξύδι, μπαχαρικά, χωρίς κανένα συντηρητικό. 50γρ.

€8.00

Out of stock

Επιπλέον Πληροφορίες

Είναι μοναδικό στο είδος του. Ήρθε από το Σουέζ και προσαρμόστηκε εύκολα στο ηφαιστειογενές έδαφος του νησιού. Ο Θηραιός λαογράφος Ι. Κυριακός το 1875 αναφέρει την ντομάτα Σαντορίνης ως χρυσόμηλο. Από το 18ο ως τον 20ο αιώνα κυριάρχησε στις καλλιέργειες του νησιού. Η ποικιλία του είναι μικρόκαρπη, χοντρόφλουδη και θαμνώδης με καρπούς που κάποιες φορές έχουν το μέγεθος του κερασιού. Ο φλοιός του είναι σκληρός και η γεύση του μοναδική.

Ανάλογος είναι και ο τοματοπολτός που παράγεται από αυτήν την ποικιλία. Το άνυδρο έδαφος δημιουργεί μεγαλύτερο ποσοστό σακχάρων που του προσδίδουν μεγαλύτερη νοστιμιά. Πριν το σεισμό του 1956 λειτουργούσαν στο νησί 13 εργοστάσια που παρήγαγαν «πελτέ τύπου Θήρας». Μόνο το Σαντορινιό ντοματάκι λόγω της ιδιαίτερης σύστασής του, μπορεί να μας δώσει πελτέ τριπλής συμπύκνωσης, ο οποίος είναι πλουσιότερος σε λυκοπένιο και αντιοξειδωτικά σε σχέση με οποιοδήποτε άλλον τοματοπολτό.
ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΕΛΙΑΣ