Μέλι

Μέλι

Το ελληνικό μέλι παράγεται μέσα στο ιδιαίτερο Ελληνικό ηλιόλουστο περιβάλλον, από μια τεράστια ποικιλία φυτών, δένδρων, λουλουδιών και υψομέτρων. Δεν είναι υπερβολικός ο ισχυρισμός πως η Ελλάδα παράγει το καλύτερο μέλι στον κόσμο. Η απίστευτα πλούσια χλωρίδα της χώρας προσφέρει στις μέλισσες τεράστια ποικιλία από άγρια ανθοφόρα φυτά, με τα οποία τρέφονται. Το ελληνικό μέλι είναι προϊόν ΠΟΠ, δηλαδή με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Η γεύση του, η υψηλή διατροφική του αξία, η πυκνότητα και το άρωμά του, κατατάσσουν το Ελληνικό Μέλι μεταξύ των καλύτερων μελών του κόσμου.


Βιολογικό Μέλι Άνθεων Κτήμα Χρόνη 630γρ.

Πληροφορίες Προϊόντος

Βιολογικό Προϊόν"ΚΤΗΜΑ ΧΡΟΝΗ" ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΛΙ
Κατηγορία : ΜΕΛΙ

Εξαιρετικό βιολογικό μέλι ανθέων από την ορεινή περιοχή των Άνω Κλεινών Φλώρινας. Εξαιρετικής ποιότητας, με λεπτή γεύση και ιδιαίτερο άρωμα. Φυσικό προϊόν 100%.. 630γρ.

€10.65



Επιπλέον Πληροφορίες

H αξία του μελιού έχει εκτιμηθεί από τα πανάρχαια χρόνια: Στους αιγυπτιακούς παπύρους, πριν από 3.500 χρόνια αναφέρεται το μέλι ως θεραπευτικό μέσο. Στο βιβλίο της ζωής των αρχαίων Ινδών αναφέρεται ότι η ζωή παρατείνεται όταν στη καθημερινή τροφή υπάρχει το γάλα και το μέλι.

Το νέκταρ αποτελούσε την τροφή των αθανάτων Ολύμπιων Θεών. Με μέλι ανατράφηκε ο Δίας από τη νύμφη Μέλισσα. Ο Ιπποκράτης συνιστούσε το μέλι για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, το ίδιο και ο Αριστοτέλης που πίστευε ότι τι μέλι παρατείνει τη ζωή. Οι Αιγύπτιοι προσέφεραν στους θεούς τους κηρήθρες με μέλι ως πολύτιμο δώρο αφοσίωσης και εξευμενισμού.