Προϊόντα Τρούφας

Ελληνική Τρούφα

Δοκιμάστε αυτό το εξαιρετικό προϊόν. Το "Μαύρο Διαμάντι" της γαστρονομίας, αρωματικό και τραγανό, διακρίνεται για την απαράμιλλη γεύση και το άρωμά του. Αυτό το επιβλητικό άρωμα είναι πολύπλοκο, ρουστίκ όσο και διακριτικό, ισχυρό και με εξαιρετική επιμονή.


ΜΕΖΕΔΑΚΙ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ 220γρ

Πληροφορίες Προϊόντος


Κατηγορία : ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΡΟΥΦΑΣ

Μαρινάρισμένα baby πλευρώτους σε αρωματικά βότανα, εσπεριδοειδή, λευκό κρασί και ξίδι. Σερβίρετέ το μόνο του ή γαρνίρετε πράσινες σαλάτες. Άριστο συνοδευτικό για τσίπουρο, ούζο και λευκό κρασί. . Συνδυάστε το τολμηρά πάνω σε τυρί, δίπλα σε λευκά κρέατα ή απλώς σαν γαρνίρισμα στο γιαούρτι σας. 220γρ.

€3.87

Out of stock

Επιπλέον Πληροφορίες

Το πλευρώτους είναι το δεύτερο σε παραγωγή καλλιεργούμενο μανιτάρι στην Eυρώπη. Στους συλλέκτες άγριων μανιταριών και στους καλοφαγάδες είναι γνωστό ως «Eλατομανίτης» και φυτρώνει σε πυκνές τούφες, από το φθινόπωρο ως το χειμώνα, πάνω σε κορμούς. Tο «καπέλο» του μοιάζει με όστρακο και έχει διάφορα μεγέθη και χρώματα. Mπορεί να μαυρίζει ή να είναι άσπρο, γκρίζο-μενεξελί ή κίτρινο.
Διατροφική αξία : Έχει υψηλή θρεπτική και διαιτητική αξία. Σύμφωνα με μετρήσεις, σε σύνολο ξερής ουσίας του μανιταριού που φτάνει το 7,5% του χλωρού βάρους του, το 4,8% αποτελείται από αζωτούχες ενώσεις. Oι πρωτεΐνες που παρέχει είναι υψηλής βιολογικής αξίας, επειδή περιλαμβάνουν όλα σχεδόν τα αμινοξέα και μάλιστα σε αναλογίες περίπου αντίστοιχες με εκείνες του αυγού!

Φαρμακευτική χρήση : Aπό το πλευρώτους έχει απομονωθεί μια ουσία με αντικαρκινική δράση, που χρησιμοποιείται στη φαρμακολογία.

Θα το βρείτε : Στα καταστήματα τροφίμων όλους τους μήνες του χρόνου το καλλιεργημένο φρέσκο και το άγριο νωπό ορισμένες εποχές.
Στην κουζίνα : H παχιά σάρκα του πλευρώτους είναι έντονα αρωματική, αρκετά τραγανή και σφιχτή. Όταν μαγειρευτεί, η υφή και η πυκνότητα της σάρκας του θυμίζουν αυτή του κρέατος, γεγονός που -παράλληλα με τη διατροφική του αξία- το έχει καταστήσει περιζήτητο τόσο στους γευσιγνώστες όσο και στους χορτοφάγους. H γεύση του αναδεικνύεται ιδιαίτερα αν καταναλωθεί ψητό, σκέτο ή σε σαλάτες, αλλά και τηγανητό.
ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΕΛΙΑΣ