Λαχανικά

Λαχανικά

Η Ελλάδα με το υπέροχο κλίμα παράγει μοναδικά λαχανικά. Η Ελλάδα είναι ο κήπος της Ευρώπης, με τα λαχανικά και τα φρούτα να αποτελούν τις μεγαλύτερες εξαγωγές της. Μικρές οικοτεχνίες τυποποιούν τα προϊόντα αυτά σε καλόγουστες συσκευασίες ώστε να τα απολαμβάνουμε καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Θα πρέπει να τα περιλάβουμε στην καθημερινή μας διατροφή βασιζόμενοι πάντα στο πρότυπο της «Μεσογειακής Διατροφής».


Κανθαρίσκος Αφυδατωμένος 25γρ

Πληροφορίες Προϊόντος

Προϊόν VeganMUSHROOM PRODUCTS "GREVENA"
Κατηγορία : ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ένα μανιτάρι με μεγάλη γαστρονομική και θρεπτική αξία. Πλούσιο σε πρωτείνη και ιχνοστοιχεία. Το χρώµα τους είναι κιτρινόχρυσο έως πορτοκαλί και το άρωµά τους φρουτώδες – θυµίζει εσπεριδοειδή. Εχουν γλυκιά γεύση και οι συλλέκτες τις αναζητούν άνοιξη και φθινόπωρο σε δάση κωνοφόρων. 25γρ.

€8.00Επιπλέον Πληροφορίες

ΚΑΝΘΑΡΕΛΛΑ Ή CHANTERELLE Cantharellus cibarius
Η χαριτωμένη κανθαρέλλα θυμίζει χρυσοκίτρινη κυματιστή τρομπέτα ή αναποδογυρισμένο κώνο. Πολλοί πάλι μανιταρόφιλοι ισχυρίζονται ότι το σχήμα του θυμίζει το κύπελλο των συμποσίων. Εντυπωσιάζει με το ανάλαφρο φρουτώδες άρωμα της, που θυμίζει βερίκοκο και νεράντζι. Εκτιμάται ιδιαίτερα από τους Γάλλους σεφ και ταιριάζει πολύ με τις άσπρες σάλτσες καθώς και εκείνες που συνοδεύουν πουλερικά και αρνί. Επειδή η υφή τους είναι κάπως ελαστική χρειάζονται αρκετή ώρα μαγείρεμα. Μαγειρέψτε τα σε σιγανή φωτιά για να βγάλουν το δικό τους νερό και ενισχύστε τα στο τέλος με λίγο βούτυρο ή κρέμα γάλακτος, που θεωρούνται ιδανικοί συνοδοί αυτού του είδους μανιταριών.
ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΕΛΙΑΣ