Προϊόντα Τρούφας

Ελληνική Τρούφα

Δοκιμάστε αυτό το εξαιρετικό προϊόν. Το "Μαύρο Διαμάντι" της γαστρονομίας, αρωματικό και τραγανό, διακρίνεται για την απαράμιλλη γεύση και το άρωμά του. Αυτό το επιβλητικό άρωμα είναι πολύπλοκο, ρουστίκ όσο και διακριτικό, ισχυρό και με εξαιρετική επιμονή.


ΛΕΝΤΙΝΟΥΛΑ ολόκλ.αποξηραμένη (Εύβοιας) 30γρ

Πληροφορίες Προϊόντος


Κατηγορία : ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΡΟΥΦΑΣ

Τρίψτε την λεντινούλα στο χέρι σας σε πολύ μικρά κομματάκια και απλά προσθέστε την σε οποιοδήποτε όσπριο (γίγαντες, ρεβύθια, φασολάδα, φακές) έχετε 15 λεπτά πριν το τέλος. Η παγκόσμια αποδοχή του μανιταριού Λεντινούλα (shii-take), οι χιλιάδες επιστημονικές μελέτες, καθώς και ο πολυσακχαρίτης “Lentinan” που περιέχουν το κατατάσσουν στην ελίτ των μανιταριών. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η ουσία “Lentinan” συμβάλει στην φυσική άμυνα του οργανισμού. Προσθέστε 40γρ. αποξ. Λεντινούλα στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σας. Μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής, είναι σημαντικά για την διατήρηση της καλής λειτουργίας του οργανισμού. Τα μανιτάρια Λεντινούλα, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αποτελούν πηγή πρωτεϊνών και περιέχουν χαμηλά λιπαρά. Aριστη πηγή πρωτεινών, φυτικών ινών. Χαμηλά Λιπαρά. 30γρ.

€4.32

Out of stock

Επιπλέον Πληροφορίες

Το Shiitake (Lentinula Edodes) είναι ένα εδώδιμο μανιτάρι που καλλιεργείται εδώ και αιώνες στην Ασία και τα τελευταία χρόνια σε όλον τον κόσμο. Η εξαιρετική και πικάντικη γεύση του σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές ιδιότητές του το έχουν αναδείξει ως το δεύτερο σε παραγωγή μανιτάρι παγκοσμίως.Στην Ελλάδα μέχρι πρότινος δεν ήταν ευρέως γνωστό αλλά πλέον υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Ιστορία-Καλλιέργεια
Η λέξη shiitake (σιτάκε) είναι παράγωγο των Ιαπωνικών λέξεων shii και take, όπου shii το δέντρο της αειθαλούς οξιάς (Castanopsis cuspidata) και take το μανιτάρι. Οπότε shiitake είναι το μανιτάρι που αναπτύσσεται στο δέντρο shii. Οι πρώτες καταγραφές συλλογής του ξεκινούν τo 199 μ.χ. Απο εκείνη την εποχή το shiitake ήταν περιζήτητο.
Η πρώτη προσπάθεια καλλιέργειας του shiitake ξεκίνησε πριν περίπου χίλια χρόνια στην Κίνα. Η επανάσταση στην καλλιέργειά του πραγματοποιήθηκε το 1904 όταν ο Ιάπωνας ερευνητής Dr. Shozaburo Mimura δημοσίευσε τις πρώτες μελέτες του για τον εμβολιασμό κορμών δέντρων με μυκήλιο. Με την εφαρμογή αυτής της καινοτόμου μεθόδου η πρώτη καρποφορία των εμβολιασμένων κορμών επιτυγχάνονταν μετά από 6 με 18 μήνες ενώ οι καρποφορίες συνεχίζονταν για αρκετά χρόνια.
Σήμερα η καλλιέργεια του shiitake έχει μαζικοποιηθεί και χρησιμοποιούνται υπολείμματα δασικών εργασιών όπως πριονίδια, ροκανίδια που αποστειρώνονται με ατμό, εμβολιάζονται με τον μύκητα και καρποφορούν ύστερα από 4 μήνες. Με αυτόν τον τρόπο επιπρόσθετα ανακυκλώνονται και μετατρέπονται σε βιοενεργό τρόφιμο υλικά που αλλιώς θα επιβάρυναν το περιβάλλον.
Διατροφική αξία
Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, διαιτητικών ινών, βιταμινών Β12 , Β2, C, D (ειδικά τα αποξηραμένα) και E. Επιπλέον είναι πλούσιο σε φωσφόρο, χαλκό, ψευδάργυρο, σελήνιο και σε άλλα ιχνοστοιχεία. Επίσης περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, και είναι χαμηλό σε λιπαρά.
ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΕΛΙΑΣ