Ζυμαρικά

Ζυμαρικά

Ανέκαθεν, τα ζυμαρικά ήταν κάτι που δεν έλειπε από κανένα κελάρι ελληνικού σπιτιού. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ένα πρωτόγονο είδος ζυμαρικού σαν τηγανητό κουρκούτι, το λεγόμενο "λαγάνον", το οποίο δεν αποκλείεται να είναι το έτυμο απ όπου προήλθαν τα ιταλικά λαζάνια. Ακόμη και η λέξη μακαρόνι ίσως είναι ελληνικής προέλευσης, από τα μακάρια. Τραχανάς, χυλοπίτες, χυλοπιτάκι, λαζανάκι, πλιγούρι. Ζυμαρικά που μας θυμίζουν ‘’γιαγιά’’ και ’’χωριό’’ και μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές Οι παραδοσιακές βιοτεχνίες της Ελλαδας, παράγουν εδώ και δεκαετίες με μεγάλη εμπειρία και αγάπη, γνήσια παραδοσιακά ζυμαρικά, χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά της φύσης- σιτάρι, νερό, αυγά και γάλα και παλιές σπιτικές συνταγές.


ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ 135γρ

Πληροφορίες Προϊόντος

ΔΙΡΦΥΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Κατηγορία : ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Απαραίτητη για τα κρύα βράδυα του χειμώνα, έτοιμη σε 5 λεπτά! Με βασικό συστατικό τον ξινό τραχανά παρασκευασμένο με αγριοσίταρο, προζύμη, μανιτάρια κανθαρέλλες, κίτρινα πλευρώτους και λαχανικά. Δεν περιέχει αυγά και γάλα. Καθώς περιέχει μια μέτρια ποσότητα γλουτένης το κάνει ανεκτικό σε άτομα που παρουσιάζουν δυσανεξία στη γλουτένη. Το προϊόν έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Πλούσια σε ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά πρόσθετα , χρωστικές ή αρωματικές ύλες. 135γρ.

€3.12Επιπλέον Πληροφορίες

Αγριοσίταρο ή αλλιώς όλυρα ( Triticum spelta). Περιλαμβάνει περίπου 57,9% υδατάνθρακες (εκτός από 9,2% ινών), 17,0% πρωτεΐνη, 3,0% λίπος, όπως επίσης και τα διαιτητικά ανόργανα συστατικά και βιταμίνες.
ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΕΛΙΑΣ