Ελληνικά Γλυκά

Ελληνικά Γλυκά

Μια σημαντική κατηγορία παραδοσιακών ελληνικών γλυκών είναι τα μοναδικά «γλυκά κουταλιού». Φτιάχνονται από εποχικά ελληνικά φρέσκα φρούτα, φρέσκους ή και άγουρους καρπούς, που προορίζονται για ξηροί καρποί, αλλά είναι ακόμα μαλακοί μέσα στο κέλυφός τους ή ακόμα και ορισμένα λαχανικά, όπως το μελιτζανάκι και η κολοκύθα, που συντηρούνται σε απλό σιρόπι ζάχαρης. Τα γλυκά του κουταλιού στην πατρίδα μας είναι παράδοση από γενιά σε γενιά και η παρασκευή τους παραμένει η ίδια, όπως μεταδόθηκε σε μας από τις γιαγιάδες μας.


ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ 360γρ

Πληροφορίες Προϊόντος

ΔΙΡΦΥΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Κατηγορία : ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΥΚΑ

Παρασκευάζεται με σπιτική συνταγή από μανιτάρια υψηλής ποιότητας «baby» Δίρφυς. Κεράστε το μόνο του ή γαρνίρετε κρεμώδη γλυκά και γιαούρτι. Ένα ξεχωριστό επιδόρπιο με διακριτικά αρώματα, γεύση και υφή. Ενα πρωτότυπο γλυκό που προέρχεται από το αυτοφυές μανιτάρι πλευρώτους γνωστό για την μοναδική του γεύση. 360γρ.

€5.21

Out of stock

Επιπλέον Πληροφορίες

Το είδος Pleurotus ostreatus (Oyster mushroom) σχηματίζει τα γνωστά καλλιεργούμενα «στρειδόμορφα» μανιτάρια που αναπτύσσονται σαπροτροφικά πάνω σε δένδρα όπως η καστανιά, η λεύκα και το έλατο. Αποτελούν εκλεκτό έδεσμα σε πολλά μέρη του κόσμου αλλά και στην Ελλάδα. Τα μανιτάρια Pleurotus εμφανίζουν άριστες οργανοληπτικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, διαιτητικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οργανικά οξέα (π.χ. ασκορβικό, φουμαρικό), υδατάνθρακες όπως οι β-γλυκάνες, μονοτερπενοειδή και διτερπενοειδή, λιπίδια, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία. Επιπλέον, στις ενώσεις που έχει βρεθεί ότι περιέχονται στο είδος P. ostreatus και εμφανίζουν αντιοξειδωτική δράση, περιλαμβάνεται το β-καροτένιο, οι τοκοφερόλες και οι φαινόλες. Η αντικαρκινική δράση των ειδών Pleurotus έχει αναφερθεί μετά από διατροφικά πειράματα με ποντίκια που εμφάνιζαν sarcoma 180 (η καταστολή του όγκου έφθασε στο 79,4%).
ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΕΛΙΑΣ