Ελληνικά Γλυκά

Ελληνικά Γλυκά

Μια σημαντική κατηγορία παραδοσιακών ελληνικών γλυκών είναι τα μοναδικά «γλυκά κουταλιού». Φτιάχνονται από εποχικά ελληνικά φρέσκα φρούτα, φρέσκους ή και άγουρους καρπούς, που προορίζονται για ξηροί καρποί, αλλά είναι ακόμα μαλακοί μέσα στο κέλυφός τους ή ακόμα και ορισμένα λαχανικά, όπως το μελιτζανάκι και η κολοκύθα, που συντηρούνται σε απλό σιρόπι ζάχαρης. Τα γλυκά του κουταλιού στην πατρίδα μας είναι παράδοση από γενιά σε γενιά και η παρασκευή τους παραμένει η ίδια, όπως μεταδόθηκε σε μας από τις γιαγιάδες μας.


Βιολογικός χαλβάς αμυγδάλου 400γρ

Πληροφορίες Προϊόντος

Βιολογικό ΠροϊόνΠροϊόν VeganΚΑΝΔΥΛΑΣ Παραδοσιακές γεύσεις
Κατηγορία : ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΥΚΑ

O Χειροποίητος Βιολογικός Χαλβάς Βέροιας παράγεται παραδοσιακά, με την χρήση βιολογικών α΄υλών και πάντα με την ίδια προσήλωση στην ποιότητα και σεβασμό στον καταναλωτή. Ο συνδυασμός του χαλβά με τα αμύγδαλα το συνιστά απαραίτητο στην καθημερινή διατροφή μας. 400γρ.

€7.36



Επιπλέον Πληροφορίες

Δυο από τα τρόφιμα που καταναλώνονται συχνά κατά τη διάρκεια της νηστείας είναι το ταχίνι και ο χαλβάς που παρασκευάζονται από το σουσάμι, στο οποίο οφείλουν και την υψηλή διατροφική τους αξία.

Ειδικότερα, πρόκειται για προϊόντα πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα, ενώ αν καταναλωθούν σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς, προσφέρουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, γεγονός που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που απέχουν πλήρως από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων σε όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής.

Από την άλλη, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, το οποίο όμως αποτελείται κυρίως από μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά, στα οποία έχουν αποδοθεί καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες.

Όσον αφορά την περιεκτικότητά τους σε μικροθρεπτικά συστατικά, το ταχίνι και ο χαλβάς περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β και ιδιαίτερα θειαμίνης (Β1) και νιασίνης (Β3), αλλά και μετάλλων όπως ο φώσφορος, το μαγνήσιο, το ασβέστιο και ο σίδηρος.

Επιπλέον, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε και το σελήνιο, ενώ περιέχουν και συστατικά που έχουν συσχετισθεί από μελέτες με την προστασία του οργανισμού από το οξειδωτικό στρες και τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.