Ελληνικά Γλυκά

Ελληνικά Γλυκά

Μια σημαντική κατηγορία παραδοσιακών ελληνικών γλυκών είναι τα μοναδικά «γλυκά κουταλιού». Φτιάχνονται από εποχικά ελληνικά φρέσκα φρούτα, φρέσκους ή και άγουρους καρπούς, που προορίζονται για ξηροί καρποί, αλλά είναι ακόμα μαλακοί μέσα στο κέλυφός τους ή ακόμα και ορισμένα λαχανικά, όπως το μελιτζανάκι και η κολοκύθα, που συντηρούνται σε απλό σιρόπι ζάχαρης. Τα γλυκά του κουταλιού στην πατρίδα μας είναι παράδοση από γενιά σε γενιά και η παρασκευή τους παραμένει η ίδια, όπως μεταδόθηκε σε μας από τις γιαγιάδες μας.


Βιολογικός χαλβάς με μέλι 400γρ

Πληροφορίες Προϊόντος

Βιολογικό ΠροϊόνΚΑΝΔΥΛΑΣ Παραδοσιακές γεύσεις
Κατηγορία : ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΛΥΚΑ

Εξαιρετικός συνδυασμός βιολογικού χαλβά με μέλι! Μία διατροφική βόμβα θρεπτικών συστατικών σε μόνο μια μπουκιά! Παράγεται παραδοσιακά, με την χρήση βιολογικών α΄υλών και πάντα με την ίδια προσήλωση στην ποιότητα από το 1927! Εντάξετε το στην διατροφή σας! 400γρ.

€9.00Επιπλέον Πληροφορίες

Σουσάμι άνοιξε…
Ο χαλβάς από ταχίνι πρωτοεμφανίστηκε τον 13ο αιώνα και σύμφωνα με το «Classical Turkish Dictionary» η λέξη χαλβάς στα τουρκικά σημαίνει γλυκός, ενώ στο «Τurkish Cookbook» ο συγγραφέας-σεφ Νevin Ηalici γράφει ότι ο χαλβάς- ή helva όπως λέγεται στην Τουρκία είναι το παλαιότερο γλυκό της τουρκικής κουζίνας. Όποια και να είναι η καταγωγή του, ο χαλβάς για εμάς τους Έλληνες ανήκει στη συνομοταξία των μερακλίδικων προϊόντων ενώ είναι η πιο συνηθισμένη, εύκολη και ευχάριστη επιλογή για γλυκό κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής- αν και τα τελευταία χρόνια φαίνεται να ξεπερνάει το ανυπέρβλητο στάδιο του συσχετισμού του με τη νηστεία. Προφανώς διότι οι νέοι συνδυασμοί γεύσεων έχουν ενεργοποιήσει και τις τελευταίες δυνάμεις αντίστασής μας και ας μας προσθέτουν τα 100 γραμμ. σχεδόν 590 θερμίδες! Βέβαια μαζί με τις 590 θερμίδες θα χαρίσουμε στον οργανισμό μας πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και μέταλλα, προστασία στην καρδιά μας και μπόλικες αντιγηραντικές ουσίες. Το γεγονός ότι ο χαλβάς αποτελείται κατά 60% από ταχίνι, έχει ως αποτέλεσμα οι ευεργετικές ιδιότητες του σπόρου να μεταφέρονται και στο γλυκό. Στην αγορά θα βρείτε πολλούς συσκευασμένους ή χύμα