Λαχανικά

Λαχανικά

Η Ελλάδα με το υπέροχο κλίμα παράγει μοναδικά λαχανικά. Η Ελλάδα είναι ο κήπος της Ευρώπης, με τα λαχανικά και τα φρούτα να αποτελούν τις μεγαλύτερες εξαγωγές της. Μικρές οικοτεχνίες τυποποιούν τα προϊόντα αυτά σε καλόγουστες συσκευασίες ώστε να τα απολαμβάνουμε καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Θα πρέπει να τα περιλάβουμε στην καθημερινή μας διατροφή βασιζόμενοι πάντα στο πρότυπο της «Μεσογειακής Διατροφής».


ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ αφυδατωμένα 25γρ

Πληροφορίες Προϊόντος

Προϊόν VeganMUSHROOM PRODUCTS "GREVENA"
Κατηγορία : ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Το πλευρώτους, από τα πιό γνωστά μας μανιτάρια,έχει ευχάριστο άρωμα και φρουτώδη γεύση. Είναι ιδανικό για όλα τα φαγητά όπως ζυμαρικά και ριζότα, σούπες και μαγειρευτά. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας εφάμιλλο του κρέατος χωρίς να περιέχει τις αρνητικές ιδιότητες αυτού όπως λόγου χάριν λίπη χοληστερίνη τριγλυκερίδια κ.α. Καθαρό βάρος 25γρ.

€5.00Επιπλέον Πληροφορίες

Τα μανιτάρια αποτελούν θαυμάσια τροφή και ενδεχομένως τις σημαντικότερες πηγές πρωτεΐνης για τη διατροφή του αυξανόμενου πληθυσμού των ανθρώπων στο μέλλον. Οι ευεργετικές ιδιότητές τους είναι πολλές: γνωρίζετε π.χ ότι περιλαμβάνονται στο διαιτολόγιο πολλών αθλητών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ κατέχουν εξέχουσα θέση σε ειδικά προγράμματα διατροφής ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα από σοβαρές ασθένειες; Ας γνωρίσουμε λίγες βασικές πληροφορίες για τα μανιτάρια.
Από τα 10.000 είδη μανιταριών που μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί, περί τα 2.000 είναι εδώδιμα και 200 περίπου είδη χαίρουν της ιδιαίτερης προτίμησης των καταναλωτών αγρίων μανιταριών και συλλέγονται συστηματικά από την φύση. Για περίπου 20-25 από αυτά έχει αναπτυχθεί η αναγκαία τεχνογνωσία για την καλλιέργεια και την εμπορική αξιοποίησή τους. Στα γνωστά καλλιεργούμενα μανιτάρια περιλαμβάνονται τα είδη πλευρώτους, αγαρικά , γανόδερμα, φολίοτα, Λεντινούλα κ.α.
Το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί τρόπος καλλιέργειας για όλα τα είδη οφείλεται κυρίως στην φυσιολογία και οικολογία τους. Τα περισσότερα από αυτά αναπτύσσουν σχέσεις αλληλεξάρτησης με ορισμένα φυτά-ξενιστές όπου κάνουν αναγκαία την συνύπαρξη και των δυο. Είναι η λεγόμενη μυκορριζική συμβίωση, χάρη στην οποία το μανιτάρι με το μυκήλιο που αναπτύσσεται άφθονο στο έδαφος παίρνει από τις ρίζες των δένδρων υδατάνθρακες που παράγονται με την φωτοσύνθεση. Σε ανταπόδοση το μανιτάρι βοηθά το δένδρο να απορροφήσει πιο εύκολα τα άλατα τα οποία είναι χρήσιμα στο μεταβολισμό του. Η ωφέλεια έτσι είναι αμοιβαία. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε δασοκομικά φυτώρια αρκετών χωρών ο εμβολιασμός μυκηλίου στα δένδρα είναι απαραίτητος για την επιτυχή αναδάσωση καμένων εκτάσεων. Γνωστά είδη τέτοιων μανιταριών είναι οι βολίτες ή βασιλομανίταρα ( τα Porcini της Ιταλικής κουζίνας) , κανθαρέλλες, τρούφες κτλ.
ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΕΛΙΑΣ