Προϊόντα Τρούφας

Ελληνική Τρούφα

Δοκιμάστε αυτό το εξαιρετικό προϊόν. Το "Μαύρο Διαμάντι" της γαστρονομίας, αρωματικό και τραγανό, διακρίνεται για την απαράμιλλη γεύση και το άρωμά του. Αυτό το επιβλητικό άρωμα είναι πολύπλοκο, ρουστίκ όσο και διακριτικό, ισχυρό και με εξαιρετική επιμονή.


ΒΑΣΙΛΟΜΑΝΙΤΑΡΟ(Porccini) αποξηραμένο 80γρ

Πληροφορίες Προϊόντος


Κατηγορία : ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΡΟΥΦΑΣ

Αντί για κονσέρβες με συντηρητικά διάλεξε στεγνά και υγιεινά. Πιο βιολογικά και από τα «Βιολογικά». Τα άγρια αυτοφυή μανιτάρια συλλέγονται σε βουνά σε φυσικά οικοσυστήματα μακριά από δρόμους και βιομηχανίες. Για κάθε παρτίδα διεξάγονται έλεγχοι για βαρέα μέταλλα. 80γρ.

€10.70

Out of stock

Επιπλέον Πληροφορίες

Τα περισσότερα από τα εδώδιμα μανιτάρια του γένους Boletus όπως το B. edulis, B.aereus, B. pinophilus, B. reticulatus κτλ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα και χαρακτηρίζονται ως κορυφαία φαγώσιμα είδη με εξαιρετικά αρώματα και νοστιμιά.
Είναι γνωστά με πολλά ονόματα, όπως Porcini στην Ιταλία, Varganya στην Ουγγαρία, Borowik Szlachetny στην Πολωνία, Cepes στη Γαλλία, και Steinpilz στη Γερμανία. Στην Ελλάδα είναι γνωστά με διάφορα ονόματα όπως Βολίτης, Βασιλικό ( Γρεβενά, Κοζάνη , Καστοριά ) Βασίλα ή Βασιλομανίταρο ( Πήλιο), Βασιλικάρα ( Πιερία) για το Β.edulis και Β.reticulatus. Καλογεράκι , καλογρίτσα, Καλοεράτσι για το Β. aereus. Είναι μανιτάρια τα οποία είναι αδύνατο να καλλιεργηθούν λόγω των ιδιαίτερων μυκορριζικών σχέσεων που αναπτύσσουν με δένδρα όπως τα έλατα και οι καστανιές.
Στην ελληνική φύση συλλέγονται σε 2 περιόδους Άνοιξη και φθινοπώρο.
Τα μανιτάρια αυτά σε αποξηραμένη μορφή διατηρούν δυνατά αρώματα δάσους και φουντουκιού για μεγάλο χρονικό διάστημα
ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΕΛΙΑΣ