Ζυμαρικά

Ζυμαρικά

Ανέκαθεν, τα ζυμαρικά ήταν κάτι που δεν έλειπε από κανένα κελάρι ελληνικού σπιτιού. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ένα πρωτόγονο είδος ζυμαρικού σαν τηγανητό κουρκούτι, το λεγόμενο "λαγάνον", το οποίο δεν αποκλείεται να είναι το έτυμο απ όπου προήλθαν τα ιταλικά λαζάνια. Ακόμη και η λέξη μακαρόνι ίσως είναι ελληνικής προέλευσης, από τα μακάρια. Τραχανάς, χυλοπίτες, χυλοπιτάκι, λαζανάκι, πλιγούρι. Ζυμαρικά που μας θυμίζουν ‘’γιαγιά’’ και ’’χωριό’’ και μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές Οι παραδοσιακές βιοτεχνίες της Ελλαδας, παράγουν εδώ και δεκαετίες με μεγάλη εμπειρία και αγάπη, γνήσια παραδοσιακά ζυμαρικά, χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά της φύσης- σιτάρι, νερό, αυγά και γάλα και παλιές σπιτικές συνταγές.


ΠΑΠΑΡΔΕΛΑ ΜΕ ΛΕΝΤΙΝΟΥΛΑ 500γρ

Πληροφορίες Προϊόντος

ΔΙΡΦΥΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Κατηγορία : ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Εξαιρετική γεύση και όλες οι θρεπτικές ουσίες της λεντινούλας σε ένα προϊόν! Τα χρωματιστά ζυμαρικά περιέχουν βιολογικά λαχανικά από την γή της Χίου τα οποία για πρώτη φορά αναμιγνύονται φρέσκα λίγο μετά την συλλογή τους με το σιμιγδάλι. Ιδανικά για σωστή διατροφή παιδιών και ενηλίκων. Δεν χρησιμοποιούνται χημικά πρόσθετα , χρωστικές ή αρωματικές ύλες. 500γρ.

€3.00Επιπλέον Πληροφορίες

Το Shiitake (Lentinula Edodes) είναι ένα εδώδιμο μανιτάρι που καλλιεργείται εδώ και αιώνες στην Ασία και τα τελευταία χρόνια σε όλον τον κόσμο. Η εξαιρετική και πικάντικη γεύση του σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές ιδιότητές του το έχουν αναδείξει ως το δεύτερο σε παραγωγή μανιτάρι παγκοσμίως.Στην Ελλάδα μέχρι πρότινος δεν ήταν ευρέως γνωστό αλλά πλέον υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Ιστορία-Καλλιέργεια
Η λέξη shiitake (σιτάκε) είναι παράγωγο των Ιαπωνικών λέξεων shii και take, όπου shii το δέντρο της αειθαλούς οξιάς (Castanopsis cuspidata) και take το μανιτάρι. Οπότε shiitake είναι το μανιτάρι που αναπτύσσεται στο δέντρο shii. Οι πρώτες καταγραφές συλλογής του ξεκινούν τo 199 μ.χ. Απο εκείνη την εποχή το shiitake ήταν περιζήτητο.
Η πρώτη προσπάθεια καλλιέργειας του shiitake ξεκίνησε πριν περίπου χίλια χρόνια στην Κίνα. Η επανάσταση στην καλλιέργειά του πραγματοποιήθηκε το 1904 όταν ο Ιάπωνας ερευνητής Dr. Shozaburo Mimura δημοσίευσε τις πρώτες μελέτες του για τον εμβολιασμό κορμών δέντρων με μυκήλιο. Με την εφαρμογή αυτής της καινοτόμου μεθόδου η πρώτη καρποφορία των εμβολιασμένων κορμών επιτυγχάνονταν μετά από 6 με 18 μήνες ενώ οι καρποφορίες συνεχίζονταν για αρκετά χρόνια.
Σήμερα η καλλιέργεια του shiitake έχει μαζικοποιηθεί και χρησιμοποιούνται υπολείμματα δασικών εργασιών όπως πριονίδια, ροκανίδια που αποστειρώνονται με ατμό, εμβολιάζονται με τον μύκητα και καρποφορούν ύστερα από 4 μήνες. Με αυτόν τον τρόπο επιπρόσθετα ανακυκλώνονται και μετατρέπονται σε βιοενεργό τρόφιμο υλικά που αλλιώς θα επιβάρυναν το περιβάλλον.
Διατροφική αξία
Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, διαιτητικών ινών, βιταμινών Β12 , Β2, C, D (ειδικά τα αποξηραμένα) και E. Επιπλέον είναι πλούσιο σε φωσφόρο, χαλκό, ψευδάργυρο, σελήνιο και σε άλλα ιχνοστοιχεία. Επίσης περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, και είναι χαμηλό σε λιπαρά.
ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΕΛΙΑΣ