Super Foods

Super foods

Υπάρχουν κάποιες τροφές που οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει ΥΠΕΡ-τροφές. Συγκεντρώνουν μέσα τους πολλά από τα θρεπτικά συστατικά της φύσης και σας τα προσφέρουν όλα συμπυκνωμένα. Είναι τροφές που έθρεψαν τους λαούς ανά τους αιώνες, χρησιμοποιήθηκαν ως φάρμακα και σε κάποιες περιπτώσεις λατρεύτηκαν ως ιερές.


ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ σε φέτες BIO 40γρ.

Πληροφορίες Προϊόντος

CRETAN HERBS
Κατηγορία : SUPER FOODS

Τεμαχισμένος πίλος σε φέτες του μανιταριού Ganoderma lucidum. Αληθινό γανόδερμα παραγωγής μας. Η ονομασία Γανόδερμα προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό “γάνος” (γυαλισμένος, λαμπερός) και τη λέξη “δέρμα”. Το γανόδερμα είναι προσαρμογόνο βότανο. Τα προσαρμογόνα βότανα παρέχουν αυτά ακριβώς που χρειάζεται το σώμα εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, ένα προσαρμογόνο βότανο κατάλληλο για την αρτηριακή πίεση μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σε υπερτασικούς, ενώ μπορεί επίσης να αυξήσει τη χαμηλή πίεση του αίματος. Η εταιτεία μας χρηματοδοτεί έρευνα του ΕΘΙΑΓΕ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Γεωργικών προιόντων) ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ για την διερευνηση βιοδραστικών ουσιών στα μανιτάρια αυτά. 40γρ

€10.00



Επιπλέον Πληροφορίες

Θεραπευτικές δυνατότητες Γανόδερμα το γυαλιστερό.
Τα κύρια βιοενεργά συστατικά των μανιταριών γανόδερμα είναι οι πολυσακχαρίτες (β-γλουκάνες), τα τριπερπενοειδή, οι ινώδεις ουσίες και τα ακόρεστα λιπαρά οξέα.
Οι προαναφερθείσες ενώσεις χρησιμοποιούνται ευρέως σε Ασία και Αμερική για πολλές φαρμακευτικές εφαρμογές καθώς παρουσιάζουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αναλγητική, αντιπυρετική, καρδιοτονωτική, ηπατοπροστατευτική και τονωτική δράση. Τελευταίες έρευνες δεν έχουν απλά επιβεβαιώσει όλα τα ανωτέρω , αλλά έχουν εντοπίσει πρόσθετες βιολογικές δράσεις όπως αντιοξειδωτική, αντιαλλεργική, αντιική και σπασμολυτική. Μεγάλες δόσεις τριτερπενοειδών παρουσιάζουν ανάσχεση της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων χωρίς να εμφανίζουν καμία τοξικότητα σε υγιή κύτταρα.
Ακόμη το «γανόδερμα» συμβάλλει στην:
Α. Ενεργοποίηση παραγωγής Τα-λεμφοκυττάρων, θεραπεία χρόνιας βρογχίτιδας.
Β. Θεραπεία υπερχοληστεριναιμία και υπέρτασης.
Γ. Αντιφλεγμονώδης δράση. Πειραματικά δεδομένα έδειξαν ότι 200mg εκχύλισμα γανόδερμα σε συνδυασμό με 50mg πούδρας γανόδερμα είχε συγκριτικά τα ίδια αποτελέσματα με τη χορήγηση 5mg υδροκορτιζόνης.
Δ. Προστασία ήπατος. Πειραματικά δεδομένα παρουσιάζουν πως ημερήσια δόση 6g πούδρας γανοδερμα για 2 μήνες οδηγεί σε σημαντική μείωση των επιπέδων ενζύμων SGOT και SGPT (αποτελούν δείκτες τυχόν ηπατοκυτταρικής βλάβης).
Ε. Πρόληψη νοσημάτων μεγάλων υψομέτρων. Ορειβάτες συνήθως καταναλώνουν καθημερινά γανόδερμα για 14 ημέρες πριν την ανάβαση σε μεγάλα υψόμετρα, καθώς έχει διαπιστωθεί πως με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται σημαντικά η απορρόφηση οξυγόνου από το αίμα.
Τα μανιτάρια Ganoderma περιέχουν πολυσακχαρίτες, πτητικά έλαια, κουμαρίνες, γλυκοζίτες, αλκαλοειδή, λιπίδια, τριτερπενοειδείς ενώσεις, στερόλες και λυσοζύμη, Στις προαναφερθείσες ενώσεις αποδίδονται οι αντικαρκινικές, αντιδιαβητικές, καταπραϋντικές, αντιφλεγμονώδεις και αντι-ιικές ιδιότητες των Ganoderma. Ακόμη, ρυθμίζουν την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ βελτιώνουν σημαντικά την κατάσταση ασθενών με κατασταλμένη ανοσοποιητική λειτουργία. Τα γανοδερικά οξέα τα μανιτάρια Reishi (μια άλλη ονομασία που χρησιμοποιείται ευρέως για να περιγράψει μανιτάρια του είδους Ganoderma lucidum) μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της LDL ή «κακή χοληστερόλη». Τα Reishi συμβάλουν επίσης στη θεραπεία παθήσεων όπως ηπατίτιδα, διαβήτης και υψηλή αρτηριακή πίεση. Σκευάσματα από Ganoderma έχουν επίσης παρουσιάσει αντικαρκινική δράση , ενώ επίσης συμβάλει στην καταπολέμηση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, αλλά και τη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων.