Ελληνικό Ελαιόλαδο

Ελληνικό Ελαιόλαδο

Η Λέσβος από την αρχαιότητα είναι συνδεδεμένη με το εξαιρετικό ελαιόλαδο και την παραγωγή προϊόντων από την ελιά. Όλο το νησί είναι σκεπασμένο από ένα πλήθος ελαιόδεντρα που σχηματίζουν ένα τεράστιο και πελώριο ελαιόδασος. Στη Λέσβο σήμερα υπάρχουν πάνω από έντεκα εκατομμύρια ελαιόδεντρα. Το εξαιρετικό και φίνο στην γεύση ελαιόλαδο αποτελούσε για χρόνια την κυριότερη πλουτοπαραγωγική πηγή εισοδήματος των κατοίκων όλου του νησιού. Ασύγκριτο σε γεύση, άρωμα και με τις καλύτερες διατροφικές ιδιότητες, το ελαιόλαδο της Μυτιλήνης είναι ένα αληθινό δώρο της Λεσβιακής φύσης.


Γλυκό Κουταλιού Μανιτάρι Πλευρώτους με Καβουρδισμένο Αμύγδαλο & Άρωμα Βανίλιας 270g

Πληροφορίες Προϊόντος

Προϊόν Vegan
Κατηγορία : GOURMET

Το μανιτάρι συναντά τολμηρά την ελληνική παράδοση και αλλάζει τον τρόπο που βλέπαμε μέχρι σήμερα τα γλυκά του κουταλιού. Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λεπτές λωρίδες, βράζουν μαζί με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και καστανή ακατέργαστη ζάχαρη δίνοντας στο σιρόπι ένα κεχριμπαρένιο χρώμα, σε συνδυασμό με καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου & άρωμα βανίλιας. Ένα εξαιρετικά πολύπλευρο και αισθητικά μοναδικό γλυκό που μπορεί να συνοδέψει παγωτό και γιαούρτι, χρησιμοποιήστε το σε τάρτες και τούρτες, πάνω από τσιζκέικ, ως γέμιση σε φύλλο και άλλα γλυκά, ακόμα και με σιμιγδαλένιο χαλβά. Μπορεί επίσης να γίνει εξαιρετική σάλτσα σε αλμυρά πιάτα και ψητό κρέας. 270γρ.

€7.00Επιπλέον Πληροφορίες

Το γλυκό του κουταλιού είναι από τα πλέον παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα, αποτελεί μέρος της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσής και χαρακτηριστικό δείγμα Ελληνικής φιλοξενίας.
Δημιουργήθηκε πριν χιλιάδες χρόνια από την ανάγκη να συντηρηθούν τα φρούτα και τα λαχανικά που περίσσευαν απ’ τη σοδιά.
Αν και ο όρος «γλυκό του κουταλιού» ήρθε αιώνες αργότερα διότι τα σερβίριζαν μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με πολλά κουταλάκια ή σε μικρά πιατάκια με ένα μικρό κουτάλι.
Ένα καλό γλυκό του κουταλιού χρειάζεται εξαιρετικές πρώτες ύλες, να μην περιέχει γλυκόζη ούτε χρωματικές ουσίες.
Τα γλυκά κουταλιού είναι από τα πιο υγιεινά γλυκά γιατί οι θερμίδες που περιέχουν προέρχονται μόνο από απλούς υδατάνθρακες και παρόλο που η περιεκτικότητά τους σε απλά σάκχαρα είναι υψηλή δεν περιέχουν καθόλου βούτυρο ούτε λοιπά φυτικά ή ζωικά λιπαρά σε αντίθεση με τα κρεμώδη γλυκά και η διατροφική αξία τους γίνεται ακόμη υψηλότερη αν τα συνδυάζουμε με γιαούρτι και παγωτό ή προσθέσουμε καρυκεύματα και ξηρούς καρπούς.

Το γλυκό του κουταλιού το συναντάμε και στην αρχαία Ελλάδα όπου έβραζαν σε χαμηλή φωτιά μέλι με κυδώνια και παρασκεύαζαν ένα γλυκό που το ονόμαζαν ΜΕΛΙΜΗΛΟΝ.