Βότανα

Βότανα

Ελληνικά ΒόταναΕίμαστε περήφανοι που ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, είμαστε χαρούμενοι για το κλίμα μας, τον ήλιο, τη θάλασσα, τα φρούτα μας και τα λαχανικά μας που βρίσκονται σε αφθονία! Άλλος ένας θησαυρός της ελληνικής γης, που για κάποιους είναι ανεξερεύνητος, είναι τα βότανα και τα αρωματικά φυτά. Από τα αρχαία χρόνια τα βότανα χρησιμοποιούνται ως αφεψήματα ή και μέσα στο φαγητό, και πέρα από την υπέροχη γεύση και το άρωμά τους, είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Τα βότανα, ενισχύουν την ζωτικότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος και επεμβαίνουν καταλυτικά, τόσο σε καταστολή, όσο και σε πρόληψη διαφόρων παθήσεων. Οι παραδόσεις, μας προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις γύρω από την χρήση και την επεξεργασία των βοτάνων. Σήμερα αυτές οι παραδόσεις έχουν αποκτήσει επιστημονική βάση και αποτελούν πολύτιμο εργαλείο στην ολιστική ιατρική.
Προσοχή. Δοκιμάστε τα βότανα μας αλλά σε κάθε περίπτωση ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, κανένα βότανο δεν αντικαθιστά συνταγή γιατρού.


ΑΡΠΑΓΟΦΥΤΟ

Πληροφορίες Προϊόντος

CRETAN HERBS
Κατηγορία : ΒΟΤΑΝΑ

Το Αρπαγόφυτο χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, και της μυαλγίας. Η χρήση του έχει συμπληρωματικά οφέλη σε περιπτώσεις δυσπεψίας και χρησιμοποιείται εξωτερικά για δερματοπάθειες (κατάπλασμα). 40γρ.

€6.37



Επιπλέον Πληροφορίες

Η αποτελεσματικότερη φόρμουλα κατά της αρθρίτιδας, οστεοαρθρίτιδας,
και ρευματοειδούς αρθρίτιδας βρίσκεται στο αρπαγόφυτο.
Το αρπαγόφυτο ονομάζεται αλλιώς και ξύλινη αράχνη ή Νύχι του διαβόλου. Με θεραπευτική πρόθεση χρησιμοποιούνται οι ρίζες, οι οποίες περιέχουν iridoidi (harpagozid και βήτα σιτοστερόλη), φλαβονοειδή , ασβέστιο, ψευδάργυρο, σελήνιο, μαγνήσιο και άλλα σημαντικά βιολογικά ενεργά συστατικά.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το Αρπαγόφυτο (Devil’s Claw, Harpagophytum procumbens) είναι ένα βότανο που προέρχεται από τη Νότια Αφρική. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αντιμετώπιση των φλεγμονών. Το αρπαγόφυτο έχει άσχημους αγκαθωτούς καρπούς, αλλά είναι ένα από τα πιο πολύτιμα φαρμακευτικά φυτά που έχει δώσει η Νότια Αφρική στον κόσμο. Η χρήση του καλύπτει πολλούς τομείς και πολλοί τόνοι από αποξηραμένους κονδύλους του φυτού εξάγονται κάθε χρόνο κυρίως στην Ευρώπη.

ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΟΥ
Το Devil’s Claw έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιρρευματικές, αναλγητικές, ηρεμιστικές και διουρητικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αντιμετώπιση του μυϊκού άλγους και των φλεγμονών.
Χρησιμοποιούνται οι ρίζες του φυτού σε σκόνη, σε βάμμα και σε αλοιφές για ρευματισμούς, αρθρίτιδα, σε πόνους των μυών και πόνο στις αρθρώσεις, για το στομάχι, διαταραχές ροής της χολής, φλεγμονή του ήπατος, ηπατίτιδα, φλεγμονή των τενόντων και των συνδέσμων, αθλητικών τραυματισμών, νευραλγία, πολυνευρίτιδα, ισχιαλγία. Από τότε που τα πρώτα πειράματα, το 1958 στο πανεπιστήμιο της Ιένας στη Γερμανία, απέδειξαν ότι το φυτό διαθέτει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αντίστοιχες της κορτιζόνης και μάλιστα χωρίς παρενέργειες. Η θεραπευτική του φήμη σε περιπτώσεις αρθρίτιδας και μυαλγίας έχει εξαπλωθεί ευρύτατα.

Επίσης έχει αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε γυναικολογικές φλεγμονές (όπως φλεγμονή των προσαρτημάτων, φλεγμονή του αιδοίου, κολπικό έκκριμα, φλεγμονή των όρχεων), αλλεργικές ασθένειες, μολυσματικές ασθένειες και αυτοάνοσες ασθένειες (αυτο-τραυματισμό, όπως ψωρίαση, ερυθηματώδης λύκος, σκληρόδερμα).
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ
Μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται: ΡΙΖΑ.
Σκόνη βοτάνου: 0,1–0,25g τρεις φορές ημερησίως.
ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ DEVIL’S CLAW
Το Devil’s Claw έχει χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, ποδάγρας, μυϊκού άλγους και διαφόρων μορφών μυϊκού ρευματισμού, πόνων στη μέση και γενικότερα ρευματοειδών παθήσεων. Επίσης, έχει βρεθεί ότι βελτιώνει την όρεξη και ανακουφίζει από ήπιες στομαχικές διαταραχές.
Αντιφλεγμονώδες
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα εκχυλίσματα του Devil’s Claw έχουν αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες
Ανώμαλοι Καρδιακοί Παλμοί
Τα εκχυλίσματα του Devil’s Claw ελαττώνουν τους ανώμαλους καρδιακούς παλμούς που προκαλεί η αδρεναλίνη και κάποια φάρμακα για την καρδιά .
Καταπράυνση του Εντέρου
Μελέτες έχουν δείξει ότι το Devil’s Claw και πιο συγκεκριμένα το harpagoside που περιέχει, ηρεμεί τις συσπάσεις του εντέρου που προκαλεί το χλωριούχο βάριο (χρησιμοποιείται στις ακτινογραφίες του πεπτικού συστήματος) και η ακετυλοχολίνη (ο χημικός αγγελιοφόρος του σώματος που διεγείρει τα νεύρα)
Αντιμυκητιασικό
Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι το Devil’s Claw έχει ήπιες αντιμυκητιασικές ιδιότητες

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Οι έγκυες και οι γυναίκες σε θηλασμό θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν ειδικό γιατρό πριν χρησιμοποιήσουν το Devil’s Claw.
Δεν συνιστάται η χρήση του Devil’s Claw σε παιδιά.
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Το Devil’s Claw δεν θα πρέπει να λαμβάνεται από διαβητικούς χωρίς την επίβλεψη κάποιου ειδικού γιατρού (το βότανο έχει υπογλυκαιμικές ιδιότητες, δηλαδή μειώνει το σάκχαρο του αίματος). Δεν συνιστάται η χρήση του Devil’s Claw σε άτομα με καρδιακά προβλήματα ή άτομα που υπόκεινται σε θεραπεία για τη ρύθμιση της πίεσης τους (είτε είναι χαμηλή είτε υψηλή).